Euro Cup ottelut päättyivät, mutta pettymykselle ei ole aikaa, kun edustusjoukkueen puolivälierät alkavat. Puolivälierissä Cocksia vastaan asettuu SM – runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut Raaseporin ylpeys BK – 46. Joukkueiden välisen puolivälieräsarjan aloitus viivästyi, johtuen Cocksin Challenge Cup otteluista. Muut joukkueet ovat pelanneet sarjansa lähes valmiiksi ja tiistaina on kolmella joukkueella, Dickenillä, HC Westillä sekä Atlaksella, mahdollisuus lunastaa välieräpaikkansa.

Cocks ja BK – 46 ovat tällä kaudella kohdanneet SM – liigassa kolmasti ja aina otteluista on voittajana selvinnyt hallitseva Suomen mestari Riihimäen Cocks. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Karjaalla Cocks vei ottelun selkeästi nimiinsä lukemin 24-31, kun taas toisessa ottelussa BK esitti hurmosmaista peliä kotiyleisönsä edessä ensimmäiset 30 minuuttia, johtaen puoliajalla lukemin 17-13. Cocks väänsi kuitenkin lopulta voiton lukemin 23-26. Joukkueiden ainoassa kohtaamisessa Riihimäellä oli Cocks selkeästi hallitseva osapuoli voittaen ottelun vakuuttavasti 11 maalin erolla, lukemin 32 – 21. Kaikkien kolmen ottelun yhteistulos päätyi näin Cocksille plussan puolelle maalein 89-68.

Joukkueiden parhaat maalintekijät keskinäisissä otteluissa:

Cocks: 

Voika Kristo 10
Tuominen Jani 8
Safronii Gheorghe 8
Rönnberg Nico 8
Nenita Vitalie 8

BK – 46:

Cervera Perez De Vargas Gonzalo 15
Karuse Mario 13
Lignell Alex 12
Korpimäki Janne 8

Joukkueiden parhaat maalintekijät runkosarjassa:

Cocks:

Nenita Vitalie 95
Voika Kristo 92
Tamminen Teemu 72
Safronii Gheorghe 64
Rönnberg Nico 61

BK-46:

Lignell Alex 82
Cervera Perez De Vargas Gonzalo 82
Karuse Mario 76
Udd Oscar 60
Korpimäki Janne 54

Pitkästä aikaa täysi kokoonpano penkillä

Cocks lähtee ottelusarjaan luottavaisin mielin. Pitkäaikaistoipilaita palaa joukkueen vahvuuteen ja heitä pyritään ajamaan sisään otteluihin BK sarjassa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että joukkueen ainoat sivussa olevat pelaajat ovat Antti Valo sekä Teemu Tamminen. Gheorghe Safroniin sormimurtuma alkaa olla voitettu kanta, mutta mitään riskejä miehen sormen kanssa ei oteta.

Sarjasta on kuitenkin varmasti tulossa haastava, sillä kauden mittaan BK on esittänyt myös pirteitä otteita, pelaten vauhdikasta ja monipuolista käsipalloa. Mikään salaisuus ei ole, että BK – 46 kokeilee erilaisia puolustusmuotoja ja koittaa horjuttaa vastustajan tekemistä tätä kautta.

”Luotan joukkueeseeni. Vaikka pudotuspelit ovat eri pelejä kuin runkosarjan pelit, niin en jaksa uskoa että häviäisimme kolmea kertaa Karjaalle. BK tulee varmasti ottelusarjaan ennakkoluulottomasti ja Kihlstedtin tuntien, erilaisia puolustusmuotoja vaihtaen.” kommentoi joukkueen päävalmentaja Kaj Kekki.

Samalla hän muistuttaa kuitenkin joukkueen oman tekemisen tärkeyttä. Cocksin pahin vastustaja jo pitkään Suomessa on ollut joukkue itse, joten jokaisen pelaajan tulee keskittyä mahdollisimman tarkasti omaan tekemiseensä.

”Me keskitymme oman pelitempon nostamiseen molemmissa päissä, sekä toipilaiden sisään ajamiseen. Penkillä taas pitkästä aikaa täysi rosteri, joten rasituksen jakaminen on helpompi toteuttaa. Maailma ei kaadu jos yhden pelin häviämme. Saavatpahan toipilaat enemmän pelituntumaa. Uskon joka tapauksessa 3-0 voittoon ottelusarjassa.”

Otteluaikataulu:
Tiistai 24.03. klo 18.30 Cocks – BK-46
Torstai 26.03. klo 19.00 BK-46 Cocks
Maanantai 30.03. klo 18.30 Cocks – BK-46

Tarvittaessa:
Keskiviikko 01.04. klo 19.00 BK-46 Cocks
Torstai 02.04. klo 18.30 Cocks BK-46

Linkki 1. puolivälierän ottelutapahtumaan Facebookissa:

https://www.facebook.com/events/1410494482592786/