SM-liigan otteluraportti: ÅIFK-Cocks – ”Voitto ylilatauksesta huolimatta”

Riihimäen Cocks avasi kautensa Turussa Samppalinnan palloiluhallissa lauantaina 11.9.2021. Ottelun lopputulos oli 26-37 Cocksin hyväksi ja näin kauden avauspisteet matkasivat Turusta Riihimäelle. Cocksin tehopelaajina häärivät Teemu Tamminen, Davor Basaric ja Ivan Mosic. Kauden ensimmäisinä LähiTapiola tähtipelaajina Cocksilta palkittiin Basaric ja Mosic.

Irtiotto 15 minuutin kohdalla

Maaleja tehtiin tasaisesti aina noin 15 minuutin kohdalle, kunnes ÅIFK teki Cocksin varman puolustustyöskentely sekä Vitalii Shitskon torjuntojen ansiosta vain yhden maalin seuraavan kuuden minuutin aikana. Samaan aikaan Cocks teki viisi maalia ja Cocks takoi 8-13 kaulan turkulaisisäntiin. Cocks teki ensimmäisen puoliajan loppuun vielä muutaman maalin Tammisen ja Mosicin toimesta ilman ÅIFK:n vastausta, ja puoliajalle lähdettiin Cocksin 12-19 johdossa.

Varmaa suorittamista toisella puoliajalla

Toisella puoliajalla Cocks jatkoi varmoja otteita, ja keskitty siihen, että ÅIFK ei pääse enää uhkaamaan voittoa. Parhaimmillaan Cocksin johto oli jo 11 maalia. Toisen puoliajan 12:ta minuutilta alkaen nähtiin 7 minuutin maaliton jakso, jonka jälkeen ÅIFK sai hieman pelistä kiinni, ja  52:lla minuutilla ÅIFK piti aikalisän. Aikalisän jälkeen turkulaisisännät laittoivat kirivaihteen silmään, ja tekivät noin kolmessa minuutissa kuusi maalia, ja pian peli olikin enää 25-31 Cocksin hyväksi. Cocks kuitenkin sai pelin juonesta uudestaan kiinni, ja pisteet matkasivat Riihimäelle maalein 26-37

Paljon parannettavaa

Toisella puoliajalla koettiin myös hieman pelottava hetki kun 5 maalia tehnyt Ivan Mosic loukkasi itseään hyökkäysalueen tilanteessa ja hänet talutettiin kentältä pois. Cocksin päävalmentajan Kaj Kekin mukaan ei ole kuitenkaan syytä huoleen.

– Ivanilla ei ole vakavampaa loukkaantumista, hän oli muutenkin tulossa vaihtoon ja pidimme hänet varatoimenpiteenä vaihdossa ottelun loppuun, päävalmentaja Kekki toteaa.

Kaj Kekin mukaan joukkue pystyy vielä paljon parempaan.

– Peli ei ollut niin positiivinen mitä viikon harjoitusten perusteella saattoi ennalta olettaa. Kokonaisuus ei toiminut samalla tavalla kuin harjoituskentällä, ja pelistä näkyi huolimattomuus. Saattaa olla että joukkueella oli hieman ylilatausta kauden ensimmäisen pelin takia, ja sen takia puolustuksessa voitetut pallot menetettiin liian helposti takaisin vastustajalle. Lähdimme myös liikaa vastustajan tempoon mukaan, päävalmentaja Kekki kertoo

Kekki löysi pelistä myös positiivista

– On tärkeää että saimme mahdollisimman monelle pelaajalle minuutteja heti kauden alkuun. Keskiviikkona vastassa on astetta kovempi vastustaja joten on hyvä että kaikilla on pelituntumaa, Kekki päättää

Cocks pelaa seuraavan kerran heti keskiviikkona 15.11.2021, kun vastaan asettuu viime kauden finaaleissa Cocksia vastaan pelannut Dicken. Ottelu alkaa kello 18:30 ja otteluun otetaan yleisöä sisään!