Käsipalloseura Riihimäen Cocks ja Folkhälsan Utbildning (Solvallan Urheiluopisto) ovat solmineet laajamittaisen yhteistyösopimuksen. Folkhälsan Utbildningnin hallinnoima Solvallan Urheiluopisto toimii mm. Suomen Käsipalloliiton valmennuskeskuksena.

Solvallasta tulee Kukko – Trainingcenter, jossa Cocksin junioreita leiritetään, testataan ja koulutetaan urheilijanpolulla eteenpäin. Sopimukseen liittyy myös miesten edustusjoukkueen testaaminen ja seuranta.

Yhteistyön tarkoitus ja tavoitteet

Yhteistyön ensi sijainen tarkoitus on kehittää Riihimäen Cocksin urheilullista käsipallotoimintaa läpi urheilijapolun. ”Tulemme rakentamaan Cocksin kanssa heidän junioreilleen vahvan urheilijanpolun. 9-10-vuotiaiden harjoittelun teemaksi on nostettu ”opitaan harjoittelemaan” ja 11–14-vuotiaiden teema on ”kasva urheilijaksi”. A- ja B-junioreissa keskitytään voittajakulttuurin kehittämiseen ja siihen mitä huippu-urheilijan elämä tarkoittaa”, sanoo Folkhälsan Utbildningin valmennuspäällikkö Thomas Asp

Toisena tärkeänä tarkoituksena on tarjota Riihimäen Cocksin valmentajille koulutusta ja mentorointia. Tavoitteena on luoda Cocksin valmentajanpolku. ”Tulemme järjestämään Cocksin juniorivalmentajille erilaisia koulutustilaisuuksia kuten workshop-tapahtumia erilaisten teemojen ympärillä sekä kehityskeskusteluja valmentajien ohjaamista harjoituksista ja leiriohjelman läpiviennistä.” Jatkaa Thomas Asp

Yhteistyö mahdollistaa Riihimäen Cocksille monipuolisia

leiri-, valmennus- ja koulutusolosuhteita Solvallan Urheiluopistolla.

Cocks:in jäsenmäärä kovassa kasvussa

”Kausi 2013 – 2014 oli seurassamme kasvun aikaa. Kasvoimme sekä urheilullisesti että jäsenmäärällisesti. Neuvottelimme muutaman yhteistyötahon kanssa, mutta Solvallan kanssa huomasimme nopeasti, että he aidosti haluavat panostaa yhteistyöhön kanssamme, ollen näin meille paras vaihtoehto”, kommentoi seuran junioripäällikkö, Jaakko Horelli, tuoretta sopimusta.

Solvallan myynti- ja kehitysjohtaja Tomi Puikkonen iloitsi sopimuksen synnystä. ”Olemme erittäin iloisia sopimuksesta ja teimme paljon töitä sen eteen. Strategisesti tämä oli tärkeä sopimus myös meille, jotta säilytämme statuksen Suomen parhaana käsipalloharjoituskeskuksena”, Puikkonen tähdentää.

Yhteistyösopimus mahdollistaa valmennusmenetelmien kehittämisen

Solvalla on toiminut vuodesta 2011 Suomen Käsipalloliiton harjoituskeskuksena ja allekirjoitetun sopimuksen myötä seuratyöskentely tuo syvyyttä myös tähän yhteistyöhön.

”Cocks on edelläkävijä seuratoiminnassa ja haluamme olla heidän kanssaan rakentamassa parempaa sekä riihimäkeläistä että suomalaista käsipalloa”, Puikkonen vakuuttaa. Sopimus tulee palvelemaan laajalti suomalaista käsipalloilua, jossa urheilija- ja valmentajapolut ovat rakennettu käsipalloilijoita ajatellen.

”Vaikka käsipallo on monen koulun liikuntatunteihin kuuluvat laji, sen todellisia osaajia on harvassa. Urheiluopistoyhteistyöllä haluamme vahvistaa käsipalloilun asemaa suomalaisessa liikuntakulttuurissa ja mahdollistaa juuri käsipalloilulle olennaisten valmennusmenetelmien kehittymistä”, valottaa Riihimäen Cocksin toiminnanjohtaja, Ringa Ropo.

”Haluamme myös luoda urheilijoille positiivisen tunteen. Kun riihimäkeläinen käsipalloilija tulee meille leirille, hän huomaa tulleensa Kukko-Trainingcenteriin”, Tomi Puikkonen hehkuttaa. Solvallan tavoitteena on jatkaa panostustaan käsipalloon ja odotettavissa on tulevaisuudessa myös uusia kumppanuussopimuksia.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen tavoitteena on tehdä parempia urheilijoita, tarjota kattavat testauspalvelut ja olosuhteet sekä junioreille että aikuisille huippu-urheilijoille, sekä tarjota lisäsisältöä valmennukseen. Sopijaosapuolien markkinointiyhteistyöhön on liitetty kokonaisuus myös työhyvinvointia koskien.

Cocks – liikunnan iloa ja huippu-urheilua

Käsipalloseura Riihimäen Cocks ry on vuonna 1973 perustettu käsipallon erikoisseura. Cocksin toiminta on ollut viime vuodet vahvassa kasvussa ja tänä päivänä seuramme toiminnan piirissä on lähes 400 harrastajaa aina vauvasta vaariin. Riihimäen Cocksin miesten edustusjoukkue on 2000 – luvun Suomen menestynein käsipallojoukkue.

Saavutukset:

Suomen mestaruus 2007, 2008, 2009, 2010, 2013, 2014

Suomen Cup 2006, 2007, 2009, 2010, 2012

SM-hopea 1977, 1978, 2005, 2011

SM-pronssi 1998, 2000, 2006, 2012

Lyhyesti Solvallasta

Solvalla on kansallinen urheiluopisto Espoon Nuuksiossa, Nuuksion Pitkäjärven rannalla. Nuuksion kansallispuiston ainutlaatuinen, koskematon luonto on Etelä-Suomessa ainutlaatuista erämaaympäristöä. Solvalla sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 17 kilometriä Espoon keskustasta.

Solvallassa järjestetään liikunnanohjaajakoulutusta sekä syksystä 2011 alkaen hierojakoulutusta. Ammattikoulutuksen lisäksi järjestämme myös lyhyempiä liikunta- ja kuntoilukursseja ja leirejä eri lajien edustajille – lapsille, nuorille ja aikuisille.

Solvallan urheiluopisto toimii myös liikunta- ja kohtaamispaikkana esimerkiksi urheiluseuroille ja yrityksille, organisaatioille, kouluille ja päiväkodeille sekä seurakunnille

Solvallassa on uusi urheiluhalli Solvalla Areena, uusi kuntosali, jalkapallokenttä, jossa on tekonurmi, voimistelusali, kanootteja ja kajakkeja sekä runsaasti metsäreittejä retkeilyä ja hiihtoa varten. Yöpymistä varten Solvallasta löytyy noin 140 sänkypaikkaa.

Solvallan Urheiluopisto on toiminut Suomen Käsipalloliiton harjoituskeskuksena vuodesta 2011.