Baltian liiga jatkui lauantaisen Pölva-tasapelin jälkeen heti sunnuntaina, kun riikalainen LSPA saapui Riihimäelle mittaamaan Cocksin kuntoa. Liigajumbona ilman pisteitä jatkava LSPA oli hävinnyt lauantaina Kehralle lukemin 43-25, joten Cocks lähti otteluun selkeänä ennakkosuokkina.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Joukkueiden tasoero näkyi kuitenkin kentällä ja heti ensi minuuteista lähtien oli selvää ettei ottelun intensiteetti tule yltämään lähellekään lauantain Pölva-kamppailussa koettua. Cocks pääsi maalintekoon joka puolelta kenttää ja jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana olivat niin Gheorghe Safronii, Antti Rogenbaum, Roni Syrjälä, Siim Pinnonen, Teemu Tamminen kuin Kristo Järvekin avanneet maalitilinsä. LSPA pyristeli kuitenkin pitkään pelissä mukana erityisesti hyvän maalivahtipelinsä ansiosta ja oli vielä ensimmäisen jakson puolessa välissä vain pari maalia tappiolla tilanteessa 11-9. Cocksilla oli varaa tuhlailla täysin vapaitakin maalipaikkoja ja muun muassa Ahti Rogenbaum kunnostautui tällä osastolla esimerkillisesti. Ottelun taso ei muutenkaan päätä huimannut ja ajoittain palloa kiskottiin kentän päästä toiseen kuin tennisottelussa konsanaan. Todelliseen irtiottoon Cocks pystyi vasta ensijakson viime minuuteilla, kun sen viisi peräkkäistä maalia repäisi eron jo kahdeksaan maaliin. Taukoa päästiin viettämään turvallisessa 20-12 johdossa.

LSPA ei kyennyt toisella jaksolla haastamaan Cocksia enää millään tavalla. Latvialaisten heikkojen hyökkäyksien pysähdellessä kerta toisensa jälkeen Cocksin puolustusmuuriin, pääsivät isännät Teemu Tammisen johdolla kontraamaan ison nipun helppoja maaleja. Maaliero kävi parhaimmillaan jo kahdessakymmenessä maalissa tilanteessa 39-19 kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua. Viimeisen kympin LSPA onnistui kuitenkin yhdellä maalilla voittamaan ja ottelun loppulukemiksi kirjataan lopulta murskaavat 44-25. Toisen jakson parasta antia oli LSPA:n Artis Kurmensin huikea selän takaa heitto aivan Timo Puhakan vartioiman Cocks-maalin yläkulmaan. Raikuvat aplodit keräsivät myös Alexei Safroniin viivalta viimeistelemä maali ja Niki Tuomisen aivan ottelun viime sekunnilla pyöräyttämä laitaosuma.

Ottelun puoliajalla palkittiin jälleen Cocksin pelaajalegendoja. Tällä kertaa vuorossa olivat Jorma ”Jopi” Toivonen, Pekka ”Kände” Lappalainen ja Vesa ”Posse” Pohjola.

Cocksin voitto yhdessä muiden sunnuntaina pelattujen otteluiden tulosten kanssa merkitsee sitä, että Cocks on varmistanut Baltian liigassa vähintään neljännen sijan ja paikan Final Four-turnaukseen. Tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja viidentenä olevat virolaisjoukkueet Kehra ja Pölva voivat vielä nousta tasapisteisiin Cocksin kanssa, mutta Kehra pysyy joka tapauksessa Cocksin takana keskinäisten otteluiden perusteella. Cocksin selviytyminen neljän parhaan joukkoon tarkoittaa samalla myös sitä, että Final Four-turnaus tullaan tällä kaudella pelaamaan 13.-14.4. Riihimäen Urheilutalolla. Kyseinen viikonloppu kannattaa siis varata käsipallolle jo hyvissä ajoin.

Cocksin maalintekijät:

Teemu Tamminen 14

Gheoghe Safronii 7

Kristo Järve 6

Antti Rogenbaum 5

Vjatseslav Pylypenko 3

Ahti Rogenbaum 2

Roni Syrjälä 2

Siim Pinnonen 2

Roman Protcenko 1

Niki Tuominen 1

Alexei Safronii 1