Pitkä tie on kuljettu siitä, kun käsipallokausi jälleen syksyllä pyörähti käyntiin. Nyt ollaan kuitenkin vihdoin saavuttu siihen pisteeseen, johon koko kauden kaikki tekeminen on tähdännyt. SM-liigan finaalit ovat nimittäin ovella. ÅIFK:n ja BK-46:n edelliskierroksilla pudottaneelle Cocksille kyseessä ovat tosin jo kauden kolmannet finaalit, sillä joukkue eteni myös Suomen Cupissa ja Baltian liigassa aina finaaliin asti. Suomen Cupin finaalissa joulukuussa Cocks voitti Dickenin, joka asettuu vastaan myös SM-liigan finaaleissa. Nyt kuitenkin kaikki muut kilpailut ovat mennyttä aikaa ja molempien joukkueiden ajatukset ovat pelkästään SM-liigan ykköspaikan saavuttamisessa.

Helsingin Lauttasaaresta ponnistava Dicken sijoittui SM-liigan runkosarjassa toiselle sijalle heti ykköspaikan napanneen Cocksin vanavedessä. Pudotuspeleissä ei suuria yllätyksiä päässyt tapahtumaan ja suurimmat ennakkosuosikit jatkavat aina kauden huipennukseen saakka.

Edelliskauden jälkeen puoli joukkueellista vanhoja HC Westin pelaajia riveihinsä kahmaissut Dicken on esiintynyt juuri niin vahvasti kuin ennakkoon osattiin odottaa. Westistä siirtyneet Benny ja Joacim Broman, Joona ja Teemu Hertola sekä maalivahti Patrik Roslander muodostavat jo yksinään erinomaisen rungon, ja kun joukkueeseen jo valmiiksi kuului Timmy Thorin ja Valdar Noodlan kaltaisia pelimiehiä, on jalkeilla todella iskukykyinen joukkue.

Kaikki finaalijoukkueiden keskinäiset ottelut kauden aikana voittanut Cocks otti vahvan henkisen etulyöntiaseman Dickeniin kauden kuluessa. Puhtaalla pelillä puolivälierissä Siuntion ja välierissä HC Westin nujertanut Dicken on kuitenkin ollut viime aikoina todella vakuuttavassa vireessä. Cocks sen sijaan hävisi kerran niin Turussa kuin Karjaallakin ja oli vielä neljännessäkin välierässä pitkään yllättävän suurissa vaikeuksissa. Kotona Riihimäellä joukkue sen sijaan on edennyt koko kauden vakuuttavasti voitosta voittoon.

Kaikki tiedossa olevat seikat viittaavat siihen, että edessä saattaa olla pitkä, tasainen ja ennenkaikkea äärimmäisen mielenkiintoinen finaalisarja. Nyt jos koskaan kannattaa siis saapua paikanpäälle seuraamaan suomalaista huippukäsipalloa. Myös URHOtv lähettää suorana lähetyksenä jokaisen finaaliottelun. Televisioinnista johtuen otteluiden alkamisajat ovat hieman normaalista poikkeavia.

Loppuotteluiden aikataulu:

La 4.5. Riihimäen Urheilutalo klo 14:45, Cocks – Dicken

Su 5.5. Pirkkolan Palloiluhalli klo 16:15, Dicken – Cocks

Ke 8.5. Riihimäen Urheilutalo klo 18:15, Cocks – Dicken

Tarvittaessa:

La 11.5. Pirkkolan Palloiluhalli klo 19:00, Dicken – Cocks

Su 12.5. Riihimäen Urheilutalo klo 18:15, Cocks – Dicken