Seuraava otteluGrand Besançon Doubs Handball vs Cocks/17.8.2022/CSI Sélestat

Kärkikamppailu keskiviikkona

 

Käsipallon SM-liigan runkosarja huipentuu vihdoin tulevien viikkojen aikana. Cocksilla on jäljellä vielä kolme ottelua, joissa vastaan asettuu joukkueita sarjataulukon molemmista ääripäistä. Runkosarjan voiton jo varmistaneella Cocksilla ei otteluissa suurta panosta ole, mutta mielenkiintoa lisää se tosiseikka, että jokainen tulevista vastustajista saatetaan vielä kevään aikana kohdata pudotuspeleissä.

Kaikkein mielenkiintoisin tulevista otteluista on kuitenkin edessä jo keskiviikkona, kun runkosarjan toisen sijan Cocksin takana varmistanut Dicken saapuu Riihimäen Urheilutalolle. SM-liigaa ja Suomen Cupia läpi kauden hallinnut kaksikko on kohdannut toisensa tähän mennessä kolme kertaa ja tasaisista ennakkoasetelmista huolimatta riihimäkeläisryhmä on vienyt voiton jokaisesta ottelusta. Cocks onkin ainoa joukkue, jota Dicken ei vielä tällä kaudella ole kyennyt kukistamaan, joten voitontahtoa lauttasaarelaisilta tuskin tälläkään kertaa puuttuu. Ottelussa haetaan samalla asetelmia myös joukkueiden väliseen mahdolliseen finaali- tai pronssiottelusarjaan, joten motivaatio-ongelmia kotijoukkueellakaan tuskin on.

Dicken palasi SM-liigan edellisellä kierroksella takaisin voittokantaan kahden heikommin sujuneen ottelun jälkeen. Sarjassa kolmantena ja neljäntenä majaileville Westille ja BK-46:lle kärsittyjen tappioiden jälkeen Atlas joutui viime lauantaina nöyrtymään Pirkkolassa lukemin 32-18. Heikkoja lenkkejä Dickenin tasaisen vahvasta joukkueesta on vaikea löytää, mutta erityisesti liukas takamieskolmikko Benny Broman – Valdar Noodla – Timmy Thor on ollut monelle joukkueelle liian hankala pala purtavaksi. Myös ajoittain hieman vaisummin esiintynyt maalivahti Patrik Roslander osoitti Atlasta vastaan olevansa edelleen liigan kärkinimiä.

Cocksin ja Dickenin välinen kamppailu on myös Veikkauksen kierroksen otteluna. Otteluun pääsee Veikkaus-kortilla kaksi henkeä yhden hinnalla.