Torstaiaamu, kello 6.30 herätyskello pirahtaa, katson ikkunasta ulos ja huomaan, että vettä tulee kuin saavista kaataen. Suihku ja kupillinen kahvia aamupalan kanssa piristi kummasti mieltä, ei muuta kuin hakemaan Cocksin Edustusjoukkueen kapteenia Antti ”Roogeri” Rogenbaumia suuntana Hämeenlinna ja Tawast Golf. Sää ei ole mitä suosiollisin, mutta todellista urheilumiestähän tämä ei millään tavalla haittaa.

Kolmatta kauttaan joukkueen kapteenina aloittava Roogeri on pelannut Cocksissa jo kaudesta 2007-2008 lähtien. Riihimäelle kotiutunut Virolainen työskentelee vanginvartijana Riihimäen vankilassa, muuten aika kuluu käsipallon, golfin ja erilaisten urheilulajien parissa. Keskuspuolustuksessa ja viivalla urakoiva Roogeri on vuosien mittaan noussut joukkueessa isoon ja tärkeään rooliin, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Kierroksen alettua sadekin pääsee unohtumaan, kun keskustelu kääntyy tulevaan kauteen. Kapteenin mukaan valmistautuminen todella tiivistahtiseen kauteen on sujunut hyvin ja luottamus omaan tekemiseen on kova. Fysiikkavalmentaja Pasi Aholan ja uuden miesten joukkueen apuvalmentajan Jaakko Horellin johdolla harjoiteltu heinäkuu oli rankka, mutta palkitseva. Roogerin mukaan kunto on erittäin hyvä, kuitenkin vielä kauden alkuun on pitkä matka ja hän tiedostaakin, että kovaa harjoittelua jatketaan aina kauden alkuun asti. Hyvä pohja antaa potkua kauden raskaina hetkinä ja marraskuun pimeinä iltoina.

Kauden alkua Antti odottelee jo vesikielellä ja hän vähän ihmetteleekin, että tosipelit alkavat vasta lokakuusta. Tämähän johtuu siitä, että joukkueita SM-sarjassa on yhdeksän, joten yksi joukkue aina joutuu huilimaan. Eniten kuitenkin tunteita hänessä herättää EHF Challenge Cup ja sen kolmas kierros, jossa Cocks kohtaa pohjoisitalialaisen Pallamano Pressanon. Uudet vastustajat ovat aina tervetulleita ja Euroopassa vastustajat pelaavat aina hiukan kovempaa ja eri tavalla. Antin mielestä ensimmäinen vastustaja on sen tasoinen, että otteluparista pitää mennä jatkoon. Muutenkin olisi kivempaa pelata enemmänkin Euro Cup pelejä.

Antin mukavassa seurassa pelaaminen on leppoisaa ja hauskaa, aika kuluu kuin siivillä. Huonoa golfia ja hyvää huumoria, oli päivän teema ja tässähän onnistuttiin, tietenkin minä voitin. Kauden tavoitteena kuitenkin on se tuplamestaruus Suomessa, Baltian Liigan voitto ja Eurocupeissa pääsy mahdollisimman pitkälle.

ANTTI ROGENBAUM

Siviilisääty: Parisuhteessa

Lempinimi: Roogeri

Numero: 2

Pelipaikka: Viivapelaaja

Kätisyys: Oikea

Pituus: 192 cm

Paino: 90 kg

Seurassa vuodesta: 2007

Sopimus voimassa: 2014

Kasvattajaseura: HC Tallas

Aikasemmat seurat: HC Tallas ja HC Kehra

Lempiruoka: Virolainen jouluruoka

Lempijuoma: Maito/Cokis