Seuraava otteluGrand Besançon Doubs Handball vs Cocks/17.8.2022/CSI Sélestat

Harjoitusotteluistakin mainiot tulokset

Voitokkaan Baltian Liigan ottelun jälkeen Cocks pelasi vielä kaksi harjoitusottelua Klaipedassa. Perjantaiaamuna vastaan asettui venäläinen Zarya Kaspiya Astrakhan ja lauantaina ukrainalainen ZTR Zaporozhye.

Cocks sai lähteä vapautuneissa tunnelmissa pelaamaan Zarya Kaspiyaa vastaan edellisillan hienon voiton jälkeen. Rentous ja paineettomuus myös näkyi kentällä ja peli rullasi parhaimmillaan todella näyttävästi. Zarya Kaspiya sai otteluun paremman alun ja peli eteni venäläisten pienessä johdossa aina ensimmäisen jakson puoliväliin saakka. Sen jälkeen joukkue vaihtoi harjoitusottelun hengessä koko kentällisen ja myös ex-cocksilainen Roman Protsenko pääsi esittelemään taitojaan entisille joukkuetovereilleen. Myös Cocks vaihteli paljon pelaajia, mutta otti jakson lopussa pelin hallinnan täysin itselleen. Viimeinen viisiminuuttinen Cocksille maalein 5-1 ja puoliajalle päästiin lähtemään 19-14 johtoasemassa.

Jo ottelun ensimmäisellä puoliskolla kuudesti maalintekoon ehtinyt Teemu Tamminen oli toisella jaksolla täysin pitelemätön. Zarya Kaspiya lähti kuromaan eroa kiinni jälleen ykkösmiehillään, mutta Cocks Tammisen johdolla pelasi erinomaisesti ja ero säilyi 4-5 maalissa. Parhaimmillaan Cocks johti jo maalein 35-27 ja lopulta hienon ja ehjän esityksen päätteeksi voitto irtosi lukemin 37-32. Roman Protsenko teki Zarya Kaspiyalle neljä maalia.

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 15, Kristian Jansson 6, Roni Syrjälä 4, Nico Rönnberg 4, Gheorghe Safronii 2, Ahti Rogenbaum 2, Kristo Voika 2, Andrei Buciuman 1, Robin Sjöman 1

Lauantaiaamuna vastaan asettui Ukrainan pääsarjassa toisella sijalla oleva ZTR Zaporozhye. Edellisiltana Dragunaksen voittanut ammattilaisjoukkue oli ennakkoarvioissa reissun kovin vastustaja. Zarya Kaspiyaa vastaan huilannut Kristo Järve oli jälleen Cocksin kokoonpanossa mukana.

Cocks oli ottelun alussa vielä hieman unessa ja ZTR otti etulyöntiaseman itselleen. Kymmenen minuutin pelin jälkeen ukrainalaiset johtivat maalein 6-3 oikean takamiehen Alexey Peskovin kuritettua Cocksia jo neljästi. Zarya Kaspiyaa vastaan loistavasti pelannut Teemu Tamminen alkoi jälleen pääsemään vauhtiin ja teki Cocksin kolme seuraavaa maalia. Vartin pelin jälkeen tilanne oli jälleen tasan. ZTR otti uudelleen johtoaseman haltuunsa ja johti vielä viisi minuuttia ennen taukoa kahdella maalilla. Cocksin loppu oli kuitenkin vahva ja summerin sointiin mennessä johtopaikka oli vaihtunut. Tauon viettoon lähdettiin Cocksin johtaessa lukemin 14-15.

Cocks jatkoi hyvällä sykkeellä tauon jälkeenkin. Ukrainalaiset puolustuskolossit olivat jatkuvasti helisemässä Cocksin hyökkäyskuvioiden kanssa ja kun puolustuspään onnistumisten kautta päästiin kontraamaankin, ero Cocksin hyväksi vain kasvoi. 37 minuutin jälkeen Cocks johti lukemin 17-21 ja peli vaikutti olevan hyvin riihimäkeläisten hallussa. Tilanteet kuitenkin muuttuvat nopeasti ja yhtäkkiä pelin hallinta siirtyi selkeästi ukrainalaisten haltuun. Varsinkin vasta toisella jaksolla kentälle tullut vasen takamies Maksym Karamyshev alkoi osumaan tolppuen väliin ja maalasi lopulta toisen jakson aikana kuudesti. Hyvään vauhtiin päässyt ZTR tuli tasoihin ja paineli samantien ohi. Neljä minuuttia ennen pelin päättymistä ukrainalaiset johtivat maalein 31-27 ja peli vaikutti olevan taputeltu. Cocks sai kuitenkin vielä hyvän loppukirin aikaan ja ottelun viimeisellä minuutilla Kristo Voika kavensi rankkariviivalta lukemiksi 31-30. ZTR sekoili vielä pallon päädystä yli ja Cocks pääsi yrittämään tasoitusta kun pelikellossa oli enää 11 sekuntia aikaa jäljellä. Aikalisällä punotut juonet eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja matkan ensimmäinen tappio oli tosiasia.

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 8, Antti Valo 4, Kristo Voika 4, Kristo Järve 3, Gheorghe Safronii 3, Antti Rogenbaum 2, Robin Sjöman 2, Nico Rönnberg 2, Kristian Jansson 1, Roni Syrjälä 1

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki ei peitellyt tyytyväisyyttään otteluiden jälkeen:

”Pari vuotta sitten en olisi uskonut, että suomalainen joukkue voi voittaa Venäjän Liigan joukkueen. Nyt se on pakko uskoa. Kaksi hyvää peliä kovia vastustajia vastaan. Olen oikein tyytyväinen matkan antiin.”

Erinomaisesti sujuneen kolmen ottelun Liettuan matkan jälkeenkään ei Cocksin kauaa tarvitse laakereillaan lepäillä. Seuraavan kahden viikon ohjelmaan kuuluu neljä SM-liigaottelua ja lopuksi vielä piipahdus Viron Kehraan, jossa jälleen taistellaan tärkeistä Baltian Liigan pisteistä.