Cocksin C – pojat pronssille SM – sarjassa

Käsipalloseura Riihimäen Cocksin C 2000 – pojat päättivät kautensa hienoon peliesitykseen ja sitä myöten ansaittuun pronssimitaliin, kun pronssiottelussa vastaan asettunut ÅIFK kaatui tiukan taiston jälkeen lukemin 26-24 (15-13).

Turussa 2. – 3.5.2015 järjestettyyn C2000 – ikäluokan SM – sarjan Final 4 –turnaukseen olivat tiensä selvittäneet BK – 46 Karjaalta, SIF Siuntiosta, ÅIFK Turusta ja Riihimäen Cocks. Kaksipäiväisessä turnauksessa lauantaina pelattiin välierät ja sunnuntaina olivat vuorossa pronssiottelu sekä finaali.

Cocksin pojat sijoittuivat runkosarjassa neljänneksi, saaden näin vastaansa välierissä runkosarja voittajan BK – 46:en. Joukkue tiesi, että sillä olisi mahdollisuus hyvänä päivänä selvittää tiensä finaaliin, olihan edellinen runkosarjaottelu Istuinkiven liikuntahallissa päättynyt tasapeliin.

Välieräottelu ei kuitenkaan saanut Cocksin pojilla lentävää lähtöä ja ennakkosuosikki karjaalta näyttikin joukkuepelaamisen mallia Cocksin pojille ja vei ottelun nimiinsä lukemin 38 – 29 (17-13).

BK tuli peliin kovalla tempolla ja sykkeellä ja ennen kuin Cocks pojat heräsivät kunnolla taistelemaan oli tilanne jo huolestuttava 6-1. Vähitellen sai myös kukkopoika juonesta kiinni ja erän loppu mentiinkin kohtuullisen tasatahtia. Ottelun tärkeys näkyi jännityksenä, pallon menetyksiä ja ylilyöntejä puolustuspäässä tuli turhan kanssa ja jäähypenkki tuli tutuksi.

Toisen puoliajan alku oli Cocksin puolelta lupauksia herättävä, kun alivoimatilanteessa joukkue taisteli itsensä jo kahden maalin päähän vastustajastaan. Siihen se lysti sitten loppuikin ja taitava vastustaja käytti Cocksin jäähyilyn hyväkseen, voittaen ottelun lopulta selvällä 9 maalin marginaalilla.

Pronssiottelussa tuli vastaan odotetusti ÅIFK

Pronssiottelusta muodostui edellisen kauden toisinto, kun kotijoukkue ÅIFK asettui vastustajaksi. Edellisen päivän jännittynyt esitys oli joukkueen sisällä käsitelty ja peli-ilme olikin aivan toisenlainen. ÅIFK:ta ei millään tavalla ollut syytä aliarvioida, olivathan he hävinneet oman välieränsä hienon esityksen jälkeen Siuntiolle vain maalilla.

Ottelu eteni sekä pelillisesti, että maalitilastoissa tasaisissa merkeissä lähes koko ottelun ajan. Ensimmäisessä erässä Cocks sai repäistyä kahden maalin etumatkan viimeisen kolmen minuutin ajan, puoliaikaa vietettiinkin lukemin 15-13.

Tämä kahden maalin etumatka pysyikin aina ottelun loppuun asti ja Cocksilaiset pääsivät juhlistamaan pronssimitaleita lukemin 26-24.

Pronssiottelusta on turha nostaa joukkueesta ketään yksilöä esiin, esitys oli kypsä joukkuesuoritus, jossa heikkoa lenkkiä joukkueesta ei löytynyt.

Joukkueen kapteeni Elmeri Kivipato valittiin turnauksen All Stars – kentälliseen.