Cocks jälleen voittojen tielle

Baltian Liigassa SKA Minskiä ja SM-Liigassa Siuntiota vastaan kärsittyjen häviöiden jäljiltä suoranaiseen tappioputkeen ajautunut Cocks lähti metsästämään parempaa lopputulosta keskiviikkoiltana HIFK:ta vastaan. Kun HIFK oli vielä edellisellä kierroksella kukistanut Dickenin, olivat lähtökohdat otteluun varsin herkulliset.

Cocks aloitti ottelun vahvemmin ja siirtyi jo 3-0 johtoon. IFK kavensi tilannetta kahdella maalilla, mutta rankkarispesialistin roolin Cocksissa ottanut Kristo Voika siirsi hetken kuluttua illan toisella seitsenmetrisellään Cocksin jälleen kolmen maalin johtoon. HIFK koki pahan menetyksen jo ottelun ensiminuuteilla, kun pelinrakentaja Nikko Kinos loukkasi polvensa todella ikävän näköisesti ja joutui jättämään kentän. Cocksin pelinrakentaja Kristian Jansson oli kokonaan poissa kokoonpanosta ja osittain tästä syystä joukkueen hyökkäyspeli ei lähtenyt ottelun ensimmäisellä jaksolla kulkemaan lainkaan. Hidas vauhti ja huonot syötöt johtivat jatkuviin pallonmenetyksiin ja HIFK otti ohjat käsiinsä. Ottelun viidennellätoista minuutilla Cocksin Teemu Tamminen sai jo toisen kahden minuutin rangaistuksensa ja IFK:n Tom Lindstöm siirsi joukkueensa 5-7 johtoon. Cocksin otteet eivät tästä varsinaisesti parantuneet, mutta takaisin johtoasemaan joukkue kuitenkin onnistui itsensä puoliaikaan mennessä kiilaamaan. Gheorghe Safroniin viimeisteltyä jakson viimeisen maalin, lähdettiin puoliajalle tilanteessa 15-13.

Cocks aloitti toisen jakson vahvasti. Ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä Kristo Voika ja Antti Valo olivat jo maalanneet kertaalleen ja kun Gheoghe Safronii vielä lisäsi johtoa yhdellä, oli HIFK:n valmentaja Kenneth Bäcklund pakotettu aikalisään. HIFK nousi kuitenkin takaisin peliin mukaan Andrei Orellin kolmella ja Christoffer Enebergin kahdella maalilla. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Jan Helander päätti nostaa itsensä jalustalle ja vihelsi Teemu Tammiselle ja Antti Valolle varsin kyseenalaiset jäähyt peräkkäin. Tammiselle kakkonen oli jo ottelun kolmas ja mies passitettiin näin suihkun puolelle. HIFK ei pystynyt kuitenkaan käyttämään ylivoimiaan hyväkseen ja vartin pelin jälkeen Cocks johti ottelua maalein 25-20. Jalkavaivainen Kristo Järve oli joutunut jättämään kentän jo toisen jakson alkuminuuteilla, joten Kristo Voika sai nyt vastuuta oikean takamiehen paikalla. Ukrainalaisen Viacheslav Pylypenkon sopimus on purettu jo pari viikkoa sitten, joten häntä ei enää Cocksin paidassa tulla näkemään. Tammisen ja Järven puuttuessa nousivat muut miehet parrasvaloihin. Andrei Buciuman väläytteli useamman kerran osaamistaan ja viivalla Robin Sjöman pelasi mainion ottelun. Cocksin johto pysyi pitkään viiden maalin tuntumassa, eikä HIFK saanut enää loppukiriä käyntiin. Cocks sen sijaan onnistui parantuneen pelitemponsa myötä vielä hieman kasvattamaan johtoaan ja Andrei Buciumanin viimeistelemän ottelun viimeisen maalin myötä Cocks nappasi arvokkaan voiton lukemin 34-26.

Cocksin paras maalintekijä Kristo Voika palkittiin ottelun parhaana pelaajana kolmella tähdellä ja hyvin viivalla vääntänyt Robin Sjöman sai kaksi tähteä. Yhdeksän maalia HIFK:lle mättänyttä Niclas Ahlgrenia muistettiin yhdellä tähdellä.

Cocksin maalintekijät: Kristo Voika 9, Robin Sjöman 6, Gheorghe Safronii 6, Andrei Buciuman 5, Antti Valo 2, Niko Leikama 2, Kristo Järve 2, Teemu Tamminen 2