Lauantaina koittaa päivä, jota Cocksin edustusjoukkue ja kannattajat ovat viimeiset kolme viikkoa odottaneet vesi kielellä. EHF Challenge Cup on edennyt jo puolivälierävaiheeseen ja Cocks on kilpailussa edelleen komeasti mukana. Välieriin jatkavat joukkueet selviävät tuttuun tapaan kaksiosaisten otteluparien yhteistuloksella ja tällä kertaa Cocks aloittaa urakkansa kotiottelulla. Vastaansa nälkäinen kukkolauma saa serbialaisen RK Metaloplastika Sabacin ja pelipaikkana toimii Hyvinkään Martinhalli. Otteluparin toinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin Serbiassa.

Cocks on jo pitkään keskittänyt kaiken tarmonsa ja huomionsa lauantaina Martinhallin parketille astelevien serbialaisten kukistamiseen. Keskiviikon kenraaliharjoitus BK-46:tta vastaan ei tämän vuoksi kovin hääppöisesti sujunutkaan. Lauantaina joukkueen iskukyvyn pitää kuitenkin olla parhaassa mahdollisessa terässä, sillä vastaan asettuu edellisiä Challenge Cup-vastustajia useaa pykälää kovempi joukkue. RK Metaloplastika johtaa tällä hetkellä Serbian pääsarjaa tasapisteissä kahden muun joukkueen kanssa.

”Videoiden perusteella vastassa on fyysinen ja korkeata puolustusmuotoa pelaava joukkue. Helppoa ei tule olemaan, mutta näen että meillä on mahdollisuuksia jos vain onnistumme pelaamaan yläkanttiin. Kotikentällä meidän on pakko pelata myös hieman riskillä, jotta maalieroa saataisiin vierasotteluun mahdollisimman paljon. Mielestäni me voimme pelata ilman paineita, sillä kaikki mitä tästä eteenpäin saavutamme on pelkkää plussaa.” Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki arvioi edessä odottavaa haastetta.

Panosten kasvaessa myös joukkueiden henkistä kanttia koetellaan aiempaa kovemmin. Cocksin päävalmentaja näkee tässä mahdollisuuksia omalle joukkueelleen.

”Sen verran tunnen ”balkanilaista mentaliteettia”, että ensimmäisessä ottelussa vastustaja saattaa olla jopa hivenen ylimielinen. 20 vuotta sitten toimiessani BK-46:n valmentajana, kohtasimme Slovan Ljubljanan Sloveniasta Cup Voittajien Cupissa. Joukkue oli monta numeroa meitä suurempi ja ylimielisyys paistoi aivan kaikessa. Peli alkoi meille 9-0 ja sen jälkeen vastustaja oli shokissa. Loppunumerot 31-9 riitti jatkopaikkaan selvästi, vaikka vieraspeli hävittiin. Kaikissa maaotteluissani on ”balkanin” maiden vastustajillamme ollut ihan sama asenne. Toivon että tämä trendi jatkuu ja laitamme heti alusta täyden höyryn päälle.” Kekki tarinoi.

Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi Cocks tarvitsee lauantaina tuekseen myös parasta mahdollista kannustusta. Näin korkean tason seurakäsipalloilua saadaan Suomessa nähdä ja kokea vain äärimmäisen harvoin. Myös Kaj Kekki tiedostaa yleisön tuen merkityksen:

”Lauantaina joukkue jättää kentälle kaiken. Toivottavasti kannattajamme tekevät samoin.”