Seuraava otteluCocks vs HC Tallinn/13.8.2022/Cocks Areena

C01 -Tytöt avasivat pistetilinsä Siuntiossa!

Alkukaudesta joukkueet kohtasivat Solvallassa, onnistuneen leiriviikon päätteeksi. SIF oli tuolloin vahvempi, mutta tytöt taistelivat vastaan varsin mallikkaasti. Ottelu oli tuolloin selkeä tasonnosto parista aiemmasta alkukauden ottelusta ja hyvä vire on jatkunut siitä lähtien.

Sunnuntaina revanssia lähdettiin hakemaan Siuntiosta 11 tytön voimin. Ottelun ensimmäinen maali merkittiin Sofialle, kun peliä oli pelattu vajaa kaksi minuuttia. SIF tasoitti nopeasti, minkä jälkeen Riikka Kukkonen siirsi jälleen Cocksin johtoon hetkeksi. Siuntion 2-2 tasoituksen jälkeen tytöt onnistuivat repäisemään nopeasti pienen eron Sofian, Emilyn ja Riikan maaleilla, tilanteeseen 2-5. Peliä oli pelattu tässä vaiheessa reilu viisi minuuttia. Tämän jälkeen erän loppuun edettiin maaleja tasatahtiin työstäen. Erän puolilla väleillä Ada Viitamäki sai maalihanansa auki ja piti Cocksin johtoasemaa yllä usealla peräkkäisellä maalillaan. Sekaan mahtui myös kauden ensimmäinen onnistunut läpiajo Sofian toimesta, Tessan varma sijoitus oikeasta laidasta, sekä muutama mallikas torjunta kauden toista otteluaan maalissa pelanneelle Saaralle. Taukoa lähdettiin viettämään numeroissa 16-19 Cocksin hyväksi.

Toinen erä käynnistyi samoissa tasaisissa merkeissä ja jatkui sellaisena aina erän seitsemännelle minuutille asti, jolloin Sofian kolme ja Ada V:n yksi maali veivät tytöt jo 7 maalin johtoon. Tämän vahvan hetken jälkeen Cocksille tuomittiin 2 minuutin ulosajo, jonka aikana SIF onnistui hetkellisesti kaventamaan ottelua kahdella maalilla. Ada Nordlundin erittäin nopea ratkaisu vasemman laidan irtopallosta ja Sofian vahva haastaminen pakin paikalta veivät tytöt jälleen 7 maalin johtoon, tilanteeseen 23-30, kun erää oli jäljellä 7 minuuttia. Hetkeä myöhemmin Riikka Pasanen onnistui vielä oikeasta laidasta, mutta sen jälkeen mahdollinen voitto alkoi jo jännittää tyttöjä ja muutamia helpohkoja pallon menetyksiä tuli useampi putkeen, mutta koko pelin kestänyt johto riitti loppuun asti ja lopulta lukemiksi kirjattiin 28-32.

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin hyvä. Pelin viimeisiä minuutteja lukuunottamatta syöttöpeli oli erittäin varmaa ja rakennetuista paikoista tehtiin maaleja erittäin tehokkaasti. Viiville, Alinalle ja Anulle ei ottelussa maaleja kirjattu, mutta kaikki kolme olivat omilla pelipaikoillaan jatkuvasti vaarallisia ja näin loivat hienosti tilaa maalivireessä olleille pakeille. Hatunnosto myös katsomon puolella olleille vanhemmille hyvästä kannustuksesta.

Sofia Joutjärvi(12), Ada Viitamäki (9), Riikka Kukkonen. (5), Emily Pilvilä(3), Tessa Lahtinen(1), Ada Nordlund (1), Riikka Pasanen (1), Viivi Keippilä, Alina Maltolahti, Anu Nenonen ja Saara Itäaho.