Nyt se sitten vihdoin tapahtuu! Viikonloppuna pitkään ja hartaasti odotetussa Final4-turnauksessa ratkeaa Baltian liigan herruus ja muut mitalisijoitukset. Ja mikä parasta, kaikki tämä tapahtuu Riihimäen Urheilutalolla, jossa ei varmasti tunnelmaa ja suuria tunteita tule puuttumaan. Ei siis muuta kuin keltaista päälle ja äänijänteet auki, nyt saa nimittäin kannustaa!!!

La 13.4. Välierät

– klo 17:00 Riihimäen Cocks – Põlva Serviti

– klo 19:15 SKA Minsk – HC Kehra/Daisy

Su 14.4.

– klo 13:00 Pronssiottelu

– klo 15:15 Finaali

Välieräottelut:

Riihimäen Cocks – Põlva Serviti

Cocks ja Põlva kohtasivat Baltian liigan runkosarjassa kahdesti ja niissä otteluissa pelattujen 120 minuutin aikana joukkueet saivat eroa aikaan yhden maalin verran. Syyskuussa liigan avauskierroksen ottelussa pisteet jäivät Põlvaan lukemin 24-23 ja helmikuun alussa Riihimäellä päädyttiin 30-30 tasalukemiin. Kaikki ennakkosuosikin paineet voidaan siis näin ollen sysätä eteläisestä Virosta saapuvien vierailijoiden niskaan! Todellisuudessa ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että vastakkain asettuu kaksi todella tasavahvaa joukkuetta ja minkäänlaiseen ennakkosuosikin asemaan ei voida kumpaakaan joukkuetta asettaa.

Cocksin puolesta ottelussa puhuu se tosiseikka, että välieräottelu tullaan pelaamaan Riihimäen Urheilutalolla Cocksin kotikentällä ja kotiyleisön edessä. Kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat helmikuussa Riihimäellä, oli Cocks hienoisesti niskanpäällä läpi ottelun ja piti johtoasemaa itsellään aina viimeisille minuuteille saakka. Põlva kuitenkin onnistui lopulta nousemaan tasapeliin erityisesti huikeat 16 maalia viimeistelleen Ardo Punan henkilökohtaisen panoksen seurauksena. Põlva saa jalkeille erittäin laadukkaan avauskentällisen, kun pelinrakentajana pelaava Puna saa vierelleen venäläiset heittäjät Roman Ayzatullovin ja Pavel Turaevin, viivalle ukrainalaisen Yevgen Kravchenkon ja laidoille viilettämään Raido Peedomaan ja Kristjan Muugan. Kun vielä maalinsuulle on laittaa nykyään jo joukkueen kokeneempaan kaartiin laskettava maalivahti Eston Varusk, on jalkeilla todella iskukykyinen ryhmä. Cocksin eduksi voitaneen kuitenkin laskea hieman virolaisia vastustajia leveämpi vaihtopenkki, josta varsinkin Kristian Janssonin ja Niko Leikaman kuntouduttua takaisin pelikuntoon löytyy laajuutta. Cocksin kenraaliharjoitus torstaina Turussa sujui kuitenkin vähemmän valoisissa merkeissä ja tappio asettaa joukkueen kisakunnon ylle pienoisen kysymysmerkin.

SKA Minsk – HC Kehra/Daisy

Jos on Cocksin ja Põlvan välisestä ensimmäisestä välierästä vaikea nimetä ennakkosuosikkia, on tilanne toisessa välierässä toinen. Ylivoimaiseen tapaan Baltian liigan runkosarjan voittanut SKA Minsk on ollut selkeä suosikki jokaisessa pelamaassaan Baltian liigan ottelussa, eikä lauantain välierä tee poikkeusta. Voisi jopa sanoa, että valko-venäläisille olisi pienoinen katastrofi, jos sunnuntain finaaliottelun jälkeen joku toinen joukkue juhlii liigan voittoa.

Kehran mahdollisuuksiin välieräkamppailussa on vaikea uskoa. Joukkue ei pystynyt kunnolla haastamaan minskiläisiä runkosarjassa edes kotiottelussaan, vaan jäi jyrän alle niin Kehrassa kuin runkosarjan päätösottelussa Minskissäkin. Jonkinlaisen nuorennusleikkauksen läpikäynyt Kehra ei muutenkaan ole tällä kaudella ollut samanlaisessa vireessä kuin parina edelliskautena, jolloin joukkue juhli Baltian liigan voittoa.

SKA Minsk saapuu Riihimäelle paksu ennakkosuosikin viitta harteillaan. Täysammattilaisjoukkue harjoittelee 11 kertaa viikossa ja on esiintynyt kevään aikana todella vakuuttavasti Baltian liigan ohella niin EHF Challenge Cupissa kuin Valko-Venäjän pääsarjassakin. Challenge Cupissa joukkue on edennyt jo neljän parhaan joukkoon saakka ja kohtaa välierissä norjalaisen IL Runarin. Kotimaansa sarjassa se on pystynyt kukistamaan niin Meshkov Brestin kuin Mestareiden liigassa 16 parhaan joukkoon itsensä pelanneen Dinamo Minskinkin. Joukkueen ehdoton ykköstähti on voimakas pelinrakentaja Barys Pukhouski, joka kauden jälkeen siirtyy Unkarin pääsarjaan Csurgoi KK:n riveihin kaksivuotisella sopimuksella.