Wacker Thun vastassa Mestareiden liigassa isänpäivänä

Hienon voiton Suomen Cupin välierissä Dickenistä keskiviikkona napannut Riihimäen Cocks hakee edelleen avausvoittoa Mestareiden liigassa. Sunnuntaina voittotilin avaamiseen tarjoutuu erinomainen mahdollisuus, kun Cocks ja sveitsiläinen Wacker Thun kohtaavat Energia Areenalla D-lohkon ”jumbofinaalissa”.

Cocksin ja Wacker Thunin taipaleet Mestareiden liigassa muistuttavat toistaiseksi hämmästyttävän paljon toisiaan. Molemmat joukkueet ovat hävinneet reilulla erolla Wisla Plockille vieraskentällä ja pelanneet erittäin tasaisia otteluita muita joukkueita vastaan. Pistepussit eivät silti hyvistä otteista huolimatta ole juurikaan karttuneet ja sunnuntaina molemmat joukkueet janoavat vesi kielellä avausvoittoaan. Syyskuussa Sveitsissä pelatussa ottelussa pisteet tasattiin lukemin 26-26.

Cocksin mahdollisuuksia saattaa parantaa se, että Wacker Thunin ykköstykki Ron Delhees on ollut viimeiset ottelut sivussa kentältä loukkaantumisen vuoksi. Thunin kenraaliharjoitus sunnuntaita varten ei sujunutkaan kovin hyvin, vaan joukkue hävisi Sveitsin liigassa HC Kriens-Luzernille keskiviikkoiltana maalein 26-28. Hallitseva mestari Thun on maansa pääsarjassa ennen viikonlopun otteluita vasta viidennellä sijalla, tosin ainoastaan kaksi pistettä kärjestä jääneenä.

Cocksin valmentaja Gintaras Savukynas ei lähde soitellen sotaan, vaikka ainoa tavoite onkin voitto.
– Thun on aivan yhtä kova vastus kuin kaikki muutkin, ja maalierot ovat olleet pieniä. Delheesin puuttuminen ei juurikaan näkynyt kuudennella kierroksella, kun Ademar Leon voitti sveitsiläiset vain kolmen maalin erolla.
– He saivat takaisin maajoukkuemaalivahdin, ja heillä on nyt kaksi vahvaa portin vartijaa.
– Sanoisin, että me pääsimme kuitenkin keskiviikkona Dickeniä vastaan pelatessa kiinni joukkueena pelaamisesta ja toinen puoliaika oli erityisen hyvä. Lähden varovaisen positiivisesti huomiseen, ja uskon ilman muuta että voitto on täysin mahdollinen.

Cocksin kapteeni Teemu Tammisen mukaan he ovat valmiina huomiseen otteluun.
– Positiivista on, että on saatu sairastuvalta Andre Udd takaisin. Kaikki janoavat voittoa, ja huomenna se on otettava.
– Semifinaali Suomen Cupissa oli hyvä esitys joukkueelta, mutta toki Mestareiden liigan ottelut on ihan eri pelejä.

Vasen laitahyökkääjä Bojan Zupanjac on samaa mieltä Tammisen kanssa.
– Toivon, että voitamme viimeinkin. Wacker Thun on kova joukkue, mutta tiedämme mitä odottaa ja meillä on hyvä taktiikka valmisteltuna.
– Minä teen kentällä sitä, mitä valmentaja odottaa minun tekevän, ja esimerkiksi oma roolini 5:1 puolustuksessa sopii minulle hyvin, Zupanjac kertoo.
– Odotan, että pelistä tulee kova taistelu, mutta kannattajien tuella voitto otetaan!