Seuraava otteluGrand Besançon Doubs Handball vs Cocks/17.8.2022/CSI Sélestat

Atlas Vantaa ja HC West isännöivät Cocksia

Käsipallon SM-liiga jatkuu Riihimäen Cocksin osalta viikon tauon jälkeen keskiviikkona Myyrmäessä, jossa Atlas Vantaa hakee revanssia syksyn avauskierroksen vierastappiolleen. Lauantaina Cocks puolestaan matkaa Kauniaisiin myöskin alkukaudesta Riihimäellä häviämässä käyneen HC Westin vieraaksi. Vähintään yhden ottelun muita joukkueita vähemmän pelannut Cocks ottaisi jo keskiviikkona voitolla sarjan kärkipaikan takaisin itselleen.

Atlas Vantaan tiukka viikko sisältää kotiottelut sekä Cocksia että SM-liigaa johtavaa Dickeniä vastaan ja joukkueen onkin venyttävä äärimmilleen mikäli se pistesaldoaan aikoo kartuttaa. Atlas vastasi kesän siirtomarkkinoiden kovimmasta valmentajakaappauksesta, kun pitkään HC Westiä luotsannut Mikael Källman vaihtoi Kauniaisen Myyrmäkeen. Ainakaan toistaiseksi Källmanin opit eivät kuitenkaan ole joukkuetta aiempaa kovempaan liitoon saaneet, sillä keväällä pronssiotteluissa HC Westille hävinnyt ryhmä on nyt liigassa viidentenä tasapisteissä sijaa ylempänä majailevan HIFK:n kanssa. Vielä alkukaudesta Källman manasi uusien serbivahvistusten huonoa kuntoa, mutta kauden edetessä on osoittautunut, että joidenkin pelaajien kohdalla saattaa olla jopa liioittelua puhua lainkaan vahvistuksesta. Vanhat tutut suomalaispelaajat ovatkin edelleen näytelleet suurta roolia joukkueen pelissä.

Mikko Koskuen alaisuuteen kesällä siirtynyt HC West on sekin säilyttänyt asemansa sarjassa edelliskausien tasolla. Moni ehti jo pohtia vajoaako joukkue Källmanin lähdön myötä sarjataulukossa alaspäin, mutta valmentajanvaihdoksella ei tässäkään tapauksessa ole ollut merkittävää vaikutusta joukkueen iskukykyyn. Edelliskierroksella West tosin kärsi hieman yllättäen niukan tappion HIFK:n vieraana, mutta muuten ainoastaan kärkikaksikko Cocks ja Dicken on ollut kauniaislaisia vahvempi. Joukkueen parhaana maalintekijänä on odotetusti kunnostaunut Saksassa vietetyn kauden jälkeen paluun Suomeen tehnyt maajoukkuemies Richard Sundberg.

Cocks ei ole EHF Cupista putoamisen jälkeen hävinnyt otteluakaan SM-liigassa, Suomen Cupissa tai Baltian liigassa. Ainoa kauneusvirhe joukkueen saldossa on HIFK:n kanssa pelattu kotitasapeli lokakuulta. Pienet loukkaantumishuoletkaan eivät muuta sitä tosiasiaa, että Cocks lähtee jälleen molempiin viikon otteluihinsa selkeänä ennakkosuosikkina. Löysäilyyn vieraskentillä ei kuitenkaan koskaan ole varaa ja varsinkin Kauniaisten luolassa on asenteen oltava kohdallaan. Sen osoitti Suomen Cupin neljännesvälieräottelu lokakuun puolivälissä. Tuolloin Cocks saavutti jatkopaikan pienimmällä mahdollisella yhden maalin erolla.

Atlas Vantaa – Cocks ke 2.12. klo 19:00 Myyrmäen Urheilutalo

HC West – Cocks la 5.12. klo 16:00 Kauniaisten Palloiluhalli