Seuraava otteluCocks vs HC Tallinn/13.8.2022/Cocks Areena

ÅIFK:n vuoro taipua Cocksin käsittelyssä

Menestyksekkään euroviikonlopun jälkeen Cocksilla oli edessään pikainen paluu arkeen ja kotoisen SM-liigan pariin. Kahden kovan pelin ja vain yhden välipäivän jälkeen arkipeli Turussa ei kuulostanut ennakkoon mitenkään helpolta haasteelta, mutta usein aiemmin vaikeuksia tuottanut Samppalinnan valloitus onnistui tällä kertaa lopulta yllättävän helposti.

Ottelun ensimmäinen jakso pysyi silti pitkään tasaisena. Raskaan viikonlopun rasitukset tuntuivat vierailijoiden jäsenissä ja 23 minuutin kohdalla lukemat olivat vielä tasan 11-11. Cocks oli jakson viimeisillä minuuteilla terävämpänä ja sai lähteä tauolle kolmen maalin johdossa lukemissa 12-15.

Toisen jakson alkuun Cocks tuli paremmin latautuneena ja onnistui jo ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana rykäisemään eron yhdeksän maalin suuruiseksi. Ottelun ratkettua jo näin aikaisessa vaiheessa, meni loppupeli enemmän tai vähemmän pelailuksi ja maalimäärätkin nousivat melkoisiksi. Cocksille lopulta reilu 29-38 voitto ja samalla liigan kärkipaikka säilyy kukkolauman hallussa.

Jo useamman ottelun erinomaisella tasolla pelannut Gheorghe Safronii palkittiin ottelun vakuuttavimpana pelaajana kolmella tähdellä. Myös Kristo Voikan uurastus oli raadin mieleen, kaksi tähteä virolaiselle. Viimeinen jaossa ollut tähti ÅIFK:n maajoukkuemaalivahti Ville Nordqvistille.

Cocksin maalintekijät: Gheorghe Safronii 9, Nico Rönnberg 7, Kristo Voika 6, Teemu Tamminen 5, Niko Leikama 4, Antti Valo 3, Antti Rogenbaum 2, Roni Syrjälä 1, Andrei Buciuman 1